CANE CREEK TIGON – революционен въздушно – пружинен шок.


Tigon е изцяло нов DB (Double Barrel) Twin Tube амортисьор, който съчетава чувствителността на пружинен шок с възможностите за регулиране на въздушната пружина. Tigon разширява пазара на пружинни шокове, като предоставя по-гъвкаво  решение за рамки с класически или Trunnion монтаж на амортисьора, с много регулируеми настройки.SENSITIVITY OR SUPPORT? CHOOSE BOTH.
RAMP TUBE ТЕХНОЛОГИЯ

Патентованата RAMP Tube технология осигурява най-отзивчивия и адаптивен амортисьор досега с изцяло нов дизайн, който по-добре издържа на страничните натоварвания и усуквания, които могат да навредят на традиционните пружинни амортисьори.

RAMP Tube е вторична въздушна пружина, която работи заедно с основната пружина на Tigon, за да контролира прогресията на амортисьора. С тази добавена функция, байкърът все още ще може да разчита на основната пружина, за да поддържа телесното си тегло, докато настройва сага – но лесно може да добави до 35% прогресия спрямо традиционния пружинен шок, използвайки обикновена помпа за амортисьори.

Tigon разширява пазара на пружинни шокове, като предоставя по-гъвкаво  решение за рамки с класически или Trunnion монтаж на амортисьора, с много регулируеми настройки.
САМОСТОЯТЕЛНА НАСТРОЙКА
ВЗАИМСТВАНО ОТ DB TWIN TUBE

Тъй като няма двама еднакви ездачи,

настройките на амортисьорите на Tigon включват:

# Ramp tube

# Независим High & Low-speed compression* 

# Low-speed rebound* 

# 2 position Climb Switch 


*Регулира се с интегриран 3 мм шестограмен ключ

Перфектен за всеки колоездач, на всяко колело, във всяка ситуация.СЪЗДАДЕН ОТ КОЛОЕЗДАЧИ
ПРОЕКТИРАН – РАЗРАБОТЕН – ПРОИЗВЕДЕН

Подобно на всички амортисьори на Cane Creek, Tigon е проектиран, разработен и изработен ръчно от байкъри в Западна Северна Каролина.

На база на опита от безкрайните изкачвания и технични спускания на Националната гора Pisgah, този шок е разработен и стриктно тестван във вътрешната тестова лаборатория на Cane Creek и на някои от най-легендарните пътеки в Северна Америка.

…there’s no other shock on the market that can claim all of the Tigon’s selling points. Most importantly, the Tigon is strong enough to withstand clevis shock mounts. Simply put, it’s supple, strong, consistent, and resists bottoming.”

– Matt Beer, Pinkbike

ТЕХНИЧЕСКА ХАРАКТЕРИСТИКА

ТЕГЛО:
+/- 438g* (*210 без пружина, варира според размера)

DAMPING:
DB Twin Tube Technology

НАСТРОЙКИ:
-RAMP Tube
-Independent high & low-speed Compression
-Low-speed Rebound
-2 Position Climb Switch

ДИАМЕТЪР НА ШИША:
-12.7mm (1/2″)

ПРОИЗВОДСТВО:
Ръчно изработен и тестван във Fletcher, NC

ГАРАНЦИЯ:
2 години 

TIGON MANUAL

TIGON НАСТРОЙКА

НАСТРОЙКА НА ЗАДЕН АМОРТИСЬОР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *