Нови дискови спирачки Норе – Tech 4 V4

Изцяло новите хидравлични дискови спирачки Tech 4 V4 са нещо повече от промяна само в цвета и логото – резултат са от над повече от 25+ години опит в проектирането и производството на хидравлични спирачки. Норе създадоха спирачка, която не само има повишена спирателна сила, но също така доставя тази мощност последователно от момента на натискане на лоста.

Проектирани с мисъл за байкъра, Tech 4 имат увеличено хидравлично и механично съотношение. В резултат от това се създава линейна зависимост между спирачното налягане и силата на лоста, което прави лесно и интуитивно управлението на спирателната сила с уникалната за Норе модулация. Повишеното механично съотношение също е фино настроено с помощта на реални данни за каране и обширни дино тестове, което го прави най-ефективно при усилието на натискане на лоста, което обикновено се използва по време на каране.

Вътрешното уплътнение е изцяло ново за намалено триене, а шарнирът се върти върху ролковите лагери. По-ниската сила на пружината осигурява по-леко действие на лоста, намалявайки умората на байкъра, като същевременно запазва легендарното усещане и модулацията на Норе.

Комбинацията от всички направени промени води до най-добрия баланс на усещане и сила. Мощност, която може да се използва в целия диапазон на регулиране на обхвата и точката на захапване, като същевременно осигурява 30% увеличение на налягането спрямо Tech 3 за същата сила.

Tech 4 използва шарнирна скоба за намаляване на теглото, а площта на резервоара е увеличена, за да се намали общата височина. Интеграцията на командата е подобрена и вече предлага 30° регулиране на ъгъла, както и по-изчистен дизайн и съвместимост с най-новите команди. Страничното регулиране от двете страни на главния цилиндър също е възможно, за да се даде широк спектър от опции за позиция на лоста, като същевременно се запазват настройките на точката на захапване и обхват без нужда от инструмент, както и при Tech 3.

Апарати
Лостчетата Tech 4 са съвместими с апарати X2, E4, V4 и Trial Zone. И двата 4-бутални апарата са подобрени и използват бутала от неръждаема стомана с фенолна вложка. Това позволява по-плавно движение и изисква по-малко поддръжка, като същевременно се справя с високите температури без пренос на топлина между материалите по време на екстремна употреба.

Накладки

Всички спирачки Tech 4 са снабдени с нов модел органични състезателни накладки с плочка в зелен цвят. Те са проектирани да предлагат впечатляваща производителност направо от кутията, освен това са по-устойчиви на износване от стандартните органични накладки.

Характеристика

  • По-голяма спирателна сила спрямо Tech 3;
  • Формата на лоста е актуализирана, за да осигури по-добра ергономичност и най-доброто механично предимство по време на спиране;
  • Шарнирната скоба намалява теглото и повишава ергономичността;
  • Интеграцията на командата е подобрена;
  • Хибриден дизайн на буталото;
  • CNC фрезован апарат от една част;
  • Спирачките се предлагат в черен или сив основен цвят в комбинация с 6-те цвята на Норе: черен, сив, червен, син, оранжев и лилав;
  • Стандартно спирачките са окомплектовани с маркуч с метална армировка

Опции 
Всички спирачки лява или дясна конфигурация се доставят със задни маркучи (1,6м), монтирани като стандарт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.