Нови дискови спирачки Норе – Tech 4 V4

Изцяло новите хидравлични дискови спирачки Tech 4 V4 са нещо повече от промяна само в цвета и логото – резултат са от над повече от 25+ години опит в проектирането и производството на хидравлични спирачки. Норе създадоха спирачка, която не само има повишена спирателна сила, но също така доставя тази мощност последователно от момента на натискане на лоста.

Проектирани с мисъл за байкъра, Tech 4 имат увеличено хидравлично и механично съотношение. В резултат от това се създава линейна зависимост между спирачното налягане и силата на лоста, което прави лесно и интуитивно управлението на спирателната сила с уникалната за Норе модулация. Повишеното механично съотношение също е фино настроено с помощта на реални данни за каране и обширни дино тестове, което го прави най-ефективно при усилието на натискане на лоста, което обикновено се използва по време на каране.

Вътрешното уплътнение е изцяло ново за намалено триене, а шарнирът се върти върху ролковите лагери. По-ниската сила на пружината осигурява по-леко действие на лоста, намалявайки умората на байкъра, като същевременно запазва легендарното усещане и модулацията на Норе.

Комбинацията от всички направени промени води до най-добрия баланс на усещане и сила. Мощност, която може да се използва в целия диапазон на регулиране на обхвата и точката на захапване, като същевременно осигурява 30% увеличение на налягането спрямо Tech 3 за същата сила.

Tech 4 използва шарнирна скоба за намаляване на теглото, а площта на резервоара е увеличена, за да се намали общата височина. Интеграцията на командата е подобрена и вече предлага 30° регулиране на ъгъла, както и по-изчистен дизайн и съвместимост с най-новите команди. Страничното регулиране от двете страни на главния цилиндър също е възможно, за да се даде широк спектър от опции за позиция на лоста, като същевременно се запазват настройките на точката на захапване и обхват без нужда от инструмент, както и при Tech 3.

Апарати
Лостчетата Tech 4 са съвместими с апарати X2, E4, V4 и Trial Zone. И двата 4-бутални апарата са подобрени и използват бутала от неръждаема стомана с фенолна вложка. Това позволява по-плавно движение и изисква по-малко поддръжка, като същевременно се справя с високите температури без пренос на топлина между материалите по време на екстремна употреба.

Накладки

Всички спирачки Tech 4 са снабдени с нов модел органични състезателни накладки с плочка в зелен цвят. Те са проектирани да предлагат впечатляваща производителност направо от кутията, освен това са по-устойчиви на износване от стандартните органични накладки.

Характеристика

  • По-голяма спирателна сила спрямо Tech 3;
  • Формата на лоста е актуализирана, за да осигури по-добра ергономичност и най-доброто механично предимство по време на спиране;
  • Шарнирната скоба намалява теглото и повишава ергономичността;
  • Интеграцията на командата е подобрена;
  • Хибриден дизайн на буталото;
  • CNC фрезован апарат от една част;
  • Спирачките се предлагат в черен или сив основен цвят в комбинация с 6-те цвята на Норе: черен, сив, червен, син, оранжев и лилав;
  • Стандартно спирачките са окомплектовани с маркуч с метална армировка

Опции 
Всички спирачки лява или дясна конфигурация се доставят със задни маркучи (1,6м), монтирани като стандарт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *