Nicolai

Nicolai Bikes са познати с ремъчните задвижвания, скоростни кутии и други върхови технологии. Nicolai е немски производител на висококачествени рамки ръчно производство. Те са иновативни, високо технологични, прецизно изработени с 5-годишна производствена гаранция. В производството използват иновативни решения, върхови технологии и качествени материали. За прецизната изработка се доверяват на модерни ЦПУ машини. Рамките са ръчно произведени и са еталон за майсторски заварки. Висококачествените им рамки с новата геометрия Geometron са гаранция за върхови изживявания. Иновативните технологии на Nicolai Bikes се дължи  и на съвместната им  работа с Gates Carbon Drive, Rohloff, Pinion, Bosch и др. През 2014 г Nicolai създадоха и първия FAT байк със скорости – Nicolai Argon Fat Pinion. Ние ще ви помогнем да сглобите мечтания байк Nicolai, според вашите изисквания.

За повече информация, посетете официалния сайт на Nicolai Bikes

Виж Продуктите

Dartmoor

Dartmoor е млада, бързо развиваща се компания, подкрепяща някои от най-добрите байкъри. Един от най-известните техни състезатели е Szymon Godziek. Фирмата произвежда различни компоненти, рамки и цели колела – от  BMX през MTB DJ/street и 4X до FR и DH. Продуктовата линия на компанията е доста голяма – чашки, кормила, ръкохватки, плочи, вериги, водачи, шини, главини, педали, колчета, седалки, рамки и др.

За повече информация, посетете официалния сайт на Dartmoor

Виж Продуктите

Nukeproof

Nukeproof e компания, създадена през 1990г в гр. Grand Rapids, Michigan – САЩ от запаления байкър John Muenzenmeyer. Неговата цел е била да създаде разпознаваеми, иновативни и надеждни продукти, които да посрещнат нуждите на зараждащия се през 90-те MTB пазар. Nukeproof е пионер по отношение на  своя дизайн,  използвайки  екзотични материали като титан и карбон. Компанията е била позната най-вече заради известните си карбоново- алуминиеви главини. След развитието и подема на пазара, следва спад и компанията се бори за своите позиции. През 2004г Ирландския DH състезател Michael Cowan и дългогодишен почитател на марката решава да спаси компанията като я придобие. Създава екип от опитни и страстни байкъри.  През 2007, Nukeproof  пуска първите си продукти – титаниеви пружини. Скоро са последвани от още атрактивни продукти – рядките за онова време кормила с 760мм и 800мм дължина.

Желанието да създадат велосипед, подходящ за известното състезание Mega-Avalanche и 3-годишната работа се увенчават с  успех – Nukeproof Mega. Едновременно с това бившия DH Шампион,  Nigel Page създава отбора CRC-Intense, които се състезават в Световната купа по спускане на UCI. Найджъл избира да работи съвместно с Nukeproof, за да разработват необходимите им компоненти, които да тестват и промотират по състезателните трасета и подиуми. През 2010 е представен първия DH байк – Scalp.

Днес, с многобройните победи от Световната купа, Nigel и неговия отбор са неразделна част от разработването и тестването на всички нови компоненти и байкове. Емблематичния трикратен Световен шампион, Sam Hill  развива собствена продуктова линия, носеща неговото име и подпис. Компонентите са специално разработени, според неговите нужди и изисквания. Марката продължава да се развива, като същевременно запазва своята славна история и традиции – производство на продукти „от байкъри  за байкъри“.

За повече информация, посетете официалния сайт на Nukeproof

Виж Продуктите

Alpinestars

Alpinestars е италианска компания създадена през 1963г.  Изградила си е репутация на компания, носител на иновации и престиж. Сега 50г по-късно, Alpinestars е синоним на качество, сигурност, технологии и стил. Alpinestars произвежда висококачествена екипировка за мотоциклетизъм, автомобилизъм, Формула 1 и др. спортове. Предлага и широка гама стилни ежедневни дрехи. Пренасяйки опита си от мотокроса, те произвеждат висококачествени и стилни протектори и дрехи за колоездене.
Основното мото на компанията е – One Goal. One Vision.

За повече информация, посетете официалния сайт на Alpinestars

Виж Продуктите

Cane Creek

Американска компания, базирана в планините на Северна Каролина. Фирмата има дълбоки традиции в областта на колоезденето. Cane Creek е изградила своята репутация чрез производството на най-добрите компоненти в бранша. През 1991г  въвеждат наложилите се вече чашки без резба (threadless). През 2005г. извършват пробив в областта на окачването със задните си амортисьори от серията Double Barrel. Cane Creek продължават да развиват своята продуктова политика с внимание към иновациите и качеството. Понастоящем са водещи производители на висококачествени задни амортисьори, чашки, колчета за седалки и други компоненти.

За повече информация, посетете официалния сайт на Cane creek

Виж Продуктите

Thomson

Американска компания, създадена през 1981г. Основната дейност на фирмата е производство на части за аеронавтиката. Като второстепенна дейност развиват производството на велосипедни компоненти – лапи, колчета за седалки, скоби и кормила. В това производство пренасят технологиите от основното производство. Основна цел е производството на здрави, надеждни и устойчиви компоненти, които да са леки, но не за сметка на сигурността. В производството си използват космически технологии и материали според стандартите за качество. Продуктите на Thomson се отличават с върхово качество и прецизна изработка. Всички части са шедьоври, както се нарича и един от моделите на колчетата за седалка.

За повече информация, посетете официалния сайт на Thomson

Виж Продуктите

Mozartt

Mozartt е полска компания на запалени байкъри, за които страстта към колоезденето от хоби, се е превърнала в стремеж за производство на висококачествени и прецизни компоненти. Използваните технологии позволяват да развиват продуктите и да произвеждат леки, издръжливи и надеждни водачи. В процеса участват и много професионални карачи, като Darren Berrecloth и Szymon Godziek. Те тестват продуктите и помагат за тяхното подобряване и непрекъснато развитие.

За повече информация, посетете официалния сайт на Mozartt

Виж Продуктите

MRP

Родени на пътеките на Колорадо, компонентите на MRP са проектирани, тествани и ръчно изработени от състезатели, водени от страстта към любимия спорт. Лидери в областта на производството на водачи в световен мащаб от 20 години. Процесът на проектиране и производство на продуктите е изпълнен с внимание към детайлите и резултата. MRP осъществява строг контрол на своята продукция, за да гарантира най-високото равнище на качеството. Използват най-добрите материали и производствени процеси и резултатите са висококачествените продукти, на които можете да се доверите изцяло. Компонентите са ръчно изработени и сглобени в Колорадо в малки партиди. Това позволява изпълнение на операции, които на една поточна линия в Азия не се правят – като 100% тест на произвежданото окачване. Тези процедури отнемат допълнително време, но гарантират че всяка вилка или шок работят, така както са проектирани. Всичко това осигурява ниво на внимание и грижа, което според MRP всеки клиент, избрал висококачествените компоненти на MRP заслужава. Като активни байкъри, екипът на MRP се стреми компонентите им да са издръжливи за дълъг период от време. За трайния си успех компанията разчита на добрите впечатления и подкрепа от страна на многобройните си доволни клиенти.

За повече информация, посетете официалния сайт на MRP

Виж Продуктите

Reset

Reset Racing Components – висококачествени компоненти, произведени в Германия. Компанията е създадена през 1995г., водещи са техническите познания и решения, нестандартното мислене и неудържимия стремеж към съвършенство. Разработват, произвеждат и разпространяват, не само продукти, но и създават технически документи, наръчници и ръководства за ремонт на електронни велосипеди и технически сложни продукти. Предоставят ноу-хау и идеи на водещи производители в байк индустрията, които разчитат на техните услуги и компетентност. В допълнение към висококачествените продукти, които произвежда, Reset предлагат и сервиз за качествени рамки и производство на прецизни компоненти. Компанията е специализирана в производството на чашки, ос касети, педали и специализирани инструменти. .

За повече информация, посетете официалния сайт на Reset

Виж Продуктите

Hope

Hope е Английска компания, ситуирана в  Barnoldswick, където е разположено и цялото им производство. Фирмата започва своята дейност през 1980г. като подизпълнител – производител на инструменти и елементи за самолетни компании. През 1989г. когато планинското колоездене придобива популярност собствениците на Hope започват производството на дискови спирачки за собствена употреба. Бързо се ориентират да продават разработените от тях спирачки на разрастващия се пазар и насочват вниманието си към по-конвенционални компоненти, като предни главини. Фирмата се разраства и се утвърждава първо на местния, а по-късно и на международния пазар. През следващите години продуктовата линия се разширява значително и през 2000г. се концентрират изцяло върху велосипедните продукти. Норе произвеждат почти всички компоненти за велосипеди, включително главини, спирачки, чашки, лапи, ВВ и светлини. В момента работят върху проект за собствена рамка и очакваме реализацията му в близко бъдеще. Отдадения персонал, отличната материална база и пълния контрол на целия производствен процес гарантират върховното качество на произвежданите продукти. Компонентите на Норе имат отлична международна репутация за качество и надеждност.

За повече информация, посетете официалния сайт на Норе

Виж Продуктите

Kenny

Kenny Racing е създадена преди повече от 30 години в Амиен, Франция. Градът е известен с богатите си колоездачни традиции. Kenny са едни от дългогодишните лидери в MX. Първоначално компанията произвежда MX екипировка за най-известните марки по това време. Вследствие на диверсификацията, компанията се превръща в KENNY EQUIPEMENT и днес предлага голяма гама от MX, ATV и продукти за MTB, DH и BMX. Всички продукти са произведени във Франция под контрола на опитни дизайнери, инженери и байкъри, които осигурят високото качество на екипировката Kenny. Марката е синоним на  непобедим стил и издръжливост на разумна цена. Компанията поддържа две марки – Kenny и Pull-in. Освен че са устойчиви и издръжливи без компромис по отношение на сигурността, продуктите притежават и практичен дизайн.

За повече информация, посетете официалния сайт на Kenny

Виж Продуктите

Reverse

Reverse е немска компания – от байкъри за байкъри. Това не е лозунг, а обобщение за техния опит и философия. За тях е важно продуктите им да отговарят на високите изисквания и стандарти по отношение на сигурност и качество. Продуктовата им линия е голяма и обхваща от главини, кормила, лапи, седалки и др. до малки цветни акценти по колелото като различни клампи и болтове. Предлагат и множество интересни решения като протектори, калници и др. аксесоари. Продуктите на Reverse постоянно се усъвършенстват в продължение на повече от 10г. Непрекъснато се тестват в лабораторни условия и по състезателните трасета. За тази цел работят в тясно сътрудничество с лабораторията на EFBE, както и с UCI DH MTB отбора си – „Solid-Reverse Factory Racing“, съставен от световно утвърдени атлети като Morgane Charre (FR, световен шампион 2012 г.), Harry Molloy (GB), Joshua Barth (DE), Josh Lowe (GB), Stefan Garlicki (ZA), Joe Connell (GB) и други международни байкъри като Nico Vink (BE), Bobby Root (US), Hannes Slavik (AT), Tracey и Mick Hannah (AU).

За повече информация, посетете официалния сайт на Reverse Components

Виж Продуктите

100%

Американска компания, специализирана в производството на първокачествени маски, аксесоари, екипи и др. за мотокрос, суперкрос, офроуд и МТВ. Върхова МХ марка, позната от началото на 80-те години, когато популярното лого е красило състезателните екипи на най-големите имена в мотокроса. 30 години по-късно състезателният дух е налице. Днес 100% продължава да вдъхновява запалените по МХ и MTB. Марката 100% е свързана с много емблематични моменти, които са поставили корените и историята на модерния мотокрос. Продуктите на 100% доминират по MTB и MX трасетата в цял свят.

За повече информация, посетете официалния сайт на 100%

Виж Продуктите

 

Tune

Преди 25г Uli Fahl, основателят на Tune,  докато кара колело си открива, че частите му са тежки и тромави. Решава да се заеме с производство на компоненти, които да са по-добри, по-здрави и значително по-леки от наличните на пазара. Търсенето на леки, качествени компоненти се увеличавало постоянно и през 1989г  Ули се отказва от кариерата си на химик и се посвещава изцяло на производството. През годините продуктовата линия е разширена – главини, капли, курбели, седалки, колчета, лапи и много други. Благодарение на последователността и постоянството, както и на поддържането на високо равнище на качеството, Tune вече 25г. са лидери в производството на леки компоненти, на които се доверяват и професионалните байкъри.

За повече информация, посетете официалния сайт на Tune

Виж Продуктите

Industry Nine

Industry Nine е Американска компания, разположена в близост да планинската верига Блу Ридж в Ашвил, Северна Каролина. Страстта към колоезденето е вложена във всеки един продукт – от ювелирните главини до уникалните капли, ръчно произведени и сглобени във фабриката. Всички главини и капли са 100% ръчно изработени в Ашвил, САЩ. Единственото външно производство са шините и висококачествените японски лагери. Дизайнът, производството, наплитането, настройването, качествения контрол, продажбите…, всичко се прави на място и това е гаранция за високото равнище на качеството. Основните конкурентни предимства, които отличават продуктите на Industry Nine от останалите на пазара са: лекотата (но не за сметка на здравината), прецизното сглобяване, както изразителния дизайн и безкрайните възможности за персонализиране на каплите. Всичко това е гаранция, че ще се радвате на надеждни, прецизни и леки капли, които изглеждат толкова добре, колкото добре се представят на терен.

За повече информация, посетете официалния сайт на Industry Nine

Виж Продуктите

Fast Suspension

Френска компания, създадена през 2007г. с една цел – да осигурява най-доброто обслужване с най-модерните налични технологии. Производството е организирано посредством високотехнологични съвременни машини – ЦПУ, фрези и стругове. Най-новото попълнение е специалния софтуер esprit за производство на 3D форми. Инженерите от Fast Suspension подхождат научно към окачването на байковете. Не само при изработката, но и при предварителните изследвания и анализи. Възприемат методите, използвани при WRC или Formula 1. Разработват най-доброто решение на база реални математически величини, получени  при анализ на данните, събрани с помощта на байкърите по трасетата чрез специализиран софтуер. Всички продукти са проектирани, разработени, тествани и произведени във Франция в производствената база на Fast.

За повече информация, посетете официалния сайт на Fast suspension

Виж Продуктите