Нова доставка от Mountain Racing Products (MRP)

Получихме нови вилки и патрони за тях от MRP

 

Новата вилка на MRP – Ribbon вече е налична при нас.

Вилката е със 170мм ход, 35мм тръби и е за 27.5″ капли. Конусовиден стержин.  Можете да изберете между опцията за оранжеви или червени стикери. Това което отличава вилката от по-старите модели на MRP е изключителния дизайн на олекотената корона, която е наклонена напред. Целта е да се намали натрупването и задържане на кал и да се получи ефектен външен вид. Ramp control cartridge патронът е фабрично монтиран. Вилката е с независими позитивна и негативна камера, което създава възможности  за повече настройки. Има редица настройки: налягане на позитивната и негативната камера, 8 позиции на low-speed компресията, 16 позиции на патрона (Ramp control) и рибаунд. Има и вътрешни настройки – на хода през 5мм увеличение. Новост е и стандарта Boost на оста (110 x 15)  Теглото е 1.8кг.

ribbon

MRP Stage 29″ 150мм ход

Вилките MRP Stage се наложиха на пазара, но вече е време да отстъпят място на своя наследник – Ribbon. Все още имаме малки наличности от тях – 29″ със 150мм ход и тегло от 2.0кг.  EQUALair система. Външни настройки :налягане на въздушната пружина, компресия – 8 позиции, рибаунд, ramp control. Вътрешните настройки са на хода на вилката. Конусовидно чело. Дължината на вилката от оста до короната e 558мм .

         1

MRP Ramp Control Cartridge

Патронът на MRP се монтира както на MRP, така и на Rock Shox, а вече и на FOX вилки. Позволява промяна в прогресивността на вилката.

Патронът MRP Ramp Control се монтира на мястото на капачката на въздушната пружина. Тежи само 55 грама и замества евентуалните дистанционни втулки за промяна на прогресивността на вилките с въздушна пружина. Освен че замества тяхното действие има възможност за допълнителен реглаж.

Патронът MRP Ramp Control Cartridge има отвор с променлив диаметър, през който преминава въздухът. Принципът е същият като при хидравличните патрони. Когато отворът е с по-малък диаметър, преминаването на въздуха е затруднено, което увеличава съпротивлението и затруднява сгъването на вилката докрай. Точно това се случва, когато завъртите металния регулатор с 16 позиции, чрез който променяте прогресивността. Допълнителен плюс е, че системата е чувствителна към скоростта на сгъване, т.е. ако натиснете вилката бавно и плавно, тя ще се сгъне докрай без излишно съпротивление, но ако силата на удара е с висок интензитет (например приземяване след скок или агресивно преминаване през каменна секция), Ramp Control Cartridge ще се задейства адекватно, осигурявайки по-добра опора в края на хода без усещане за продънване.

Като обем Ramp Control Cartridge е равен приблизително на една дистанционна втулка за Rock Shox, така че монтирането на патрона променя в малка степен кривата на сгъване на въздушната пружина Solo Air. В началото и средата на хода вилката работи меко и отзивчиво, а прогресивността се появява само в горната част от хода и само когато е необходима.

Предимства на MRP Ramp Control Cartridge:

 • Позволява лесен реглаж на прогресивността.
 • Лесен монтаж. Всеки би могъл да се справи дори в домашни условия, но ако предпочитате да отидете в сервиз, това ще се случи еднократно и оттам нататък можете да постигнете идеалната за вас прогресивност чрез външната настройка, а не чрез метода проба-грешка, т.е. няма да има нужда няколко пъти да отваряте вилката, за да правите промени.
 • Можете да променяте прогресивността по всяко време, за всяка пътека или трасе. Ако отидете да карате в байкпарк с повечко скокове например, съвсем логично е да увеличите прогресивността.
 • Патронът е чувствителен към скоростта на сгъване и запазва началната и средната част на хода без съществена промяна, като увеличава съпротивлението само в последната част.

Предлагаме следните патрони MRP Ramp Control Cartridge, съвместими с вилки на Rock Shox и Fox:

 • Rock Shox 35mm Model A
 • Rock Shox 35mm Model B
 • Rock Shox 35mm Model C
 • Rock Shox 35mm Model D
 • Rock Shox 35mm Model E
 • Fox 34  Model A
 • Fox 34 XL Model B
 • Fox 32 Model C

 mrp_rcc_th mrprampcontrolcartridgesideview

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *